Wedstrijdverslag

< Terug naar wedstrijdverslagen

DSV '61 nog altijd zoekende


Gepubliceerd op 09-10-2017 15:08

DSV '61 nog altijd zoekende

Van de pr-afdeling van DSV '61 kregen we onderstaand wedstrijdverslag.
 

Ook in de derde wedstrijd heeft DSV nog geen driepunter gescoord. In de thuiswedstrijd tegen BAS werd een 0 – 2 nederlaag geleden. Door dit resultaat zakt DSV naar de 12e plek. We moeten 9 seizoenen teruggaan voor een dergelijke slechte seizoenstart: ook toen hadden de oranjehemden 1 punt na drie wedstrijden.

Na een redelijk goed begin keerde het tij in de 27e minuut, toen een aanval over rechts door BAS besloten werd met een hard schot, doelman Dekker stond iets te ver voor zijn doel en werd gepasseerd. Hiermee leek ook het zelfvertrouwen aangetast van de DSV-ers, want daarna liep men meer tegen zichzelf te voetballen. De passes waren niet nauwkeurig genoeg, het middenveld kreeg weinig grip op hun tegenstanders en voor was men nauwelijks gevaarlijk.

Ook BAS stelde er niet veel tegenover, mar hield ook gemakkelijk stand tegen de ploeg van Etie Jansen. In de eerste helft kregen zij welgeteld nog één grote kans, die gemist werd. Na de thee werd in de 69e minuut de voorsprong verdubbeld toen een directe vrije trap keihard in de kruising eindigde: 0 – 2 . Aanvallende wissels konden weinig toevoegen en DSV moest lijdzaam toezien hoe BAS overeind bleef.

Met één punt uit 3 wedstrijden is de moeilijkste opdracht om te blijven vertrouwen op de heus wel aanwezige voetbalcapaciteiten en niet in paniek te raken. Een goede stap kan gezet worden wanneer volgende week in de uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle gewonnen wordt. Die partij begint om 15.00 uur.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem